Winnaars Industributie 2019

Op 8 januari 2019 zijn in het Nationaal Militair Museum in Soest de Industributie-trofeeën uitgereikt. De uitreiking vond dit jaar plaats op een zeer indrukwekkende locatie, waar het diner en de bekendmaking van de resultaten plaatsvond onder de F16's. 
 
Overall
De Overall winnaars in de categorieën: 'Beste Merkartikelfabrikant', 'Beste leverancier Private Label' en 'Beste Serviceformule' zijn bekend gemaakt. Trotse winnaars van deze Overall prijzen zijn Heineken, Bake Five en Plus.

Leveranciers

De Overall winnaar 'Beste Merkartikelfabrikant' komt uit de categorie Dranken, de winnaar in deze categorie is Heineken. In de categorie Zoetwaren en snacks ging de winst naar Perfetti van Melle. De Kruidenierswarenleveranciers zijn ingedeeld in twee categorieën: Kruidenierswaren overig en Private Label Kruidenierswaren. Winnaars in deze categorieën zijn PepsiCo en Refresco. Ook de Versleveranciers zijn in twee categorieën ingedeeld, namelijk: Merk – Vers en Private Label – Vers. Binnen deze categorieën komt Müller Nederland als merkenfabrikant het beste uit de bus en Bake Five wordt het hoogst beoordeeld onder de Private Label-leveranciers in Vers. In de categorie Diepvries ging de trofee dit jaar naar Van Geloven Snacks. Essity won de trofee in de categorie Drogmetica, schoonmaak en onderhoudsartikelen, in de categorie Non-Food ging Aldipress er met de titel vandoor. Dan waren er dit jaar maarliefst twee nieuwe categorieën: Rising Stars en Beste Online Foodretailer. Aan de leverancierszijde ging deze nieuwste prijs, de Rising Star naar Cérélia!
 

Retail - Plus wint voor het tweede jaar op rij!

Plus is voor de tweede jaar op rij vandoor gegaan met de grote overall Industributie-trofee. Zij zijn winnaar aan de retailkant. Anderen genomineerden voor de overall prijs waren evenals vorig jaar Albert Heijn en Hoogvliet. Op categorieniveau wint Plus ook op het onderdeel ‘category management’. Albert Heijn heeft dit jaar maarliefst drie prijzen weten te bemachtigen: het beste ‘formulemanagement’, het beste 'Inkoopmanagement' en een nieuwe prijs deze editie: 'Beste Online Foodretailer'. Verder blijkt uit het jaarlijkse industributie-onderzoek dat Lidl de meest gewaardeerde discounter is. 

Aan leverancierszijde zijn er de volgende winnaars per categorie:

Dranken: Heineken
Zoetwaren en snacks: Perfetti van Melle
Kruidenierswaren overig: PepsiCo
Merk - Vers: Müller Nederland
Diepvries: Van Geloven Snacks
Drogmetica, schoonmaak en onderhoudsartikelen: Essity
Nonfood overig: Aldipress
Private Label Vers: Bake Five
Private Label Kruidenierswaren: Refresco
Rising Stars: Cérélia

Aan de kant van de handel zijn er de volgende winnaars per categorie:

Beste Inkoopmanagement: Albert Heijn
Beste Category management: Plus
Beste Formulemanagement: Albert Heijn
Beste Discountformule: Lidl
Beste Online Foodretailer: Albert Heijn

Onderstaand ziet u een sfeerimpressie van het Industributie-diner 2019, gehouden op dinsdag 8 januari 2019 in het Nationaal Militair Museum, een voor het Industributie-diner nieuwe locatie.


Bekijk hier de video van het Industributie-diner 2019

 

Bekijk hier de foto's